Constructie

Open constructie

Bij de open constructie de z.g. traditionele kap, wordt het riet gebonden op rietlatten. Deze techniek wordt al eeuwen toegepast. Op deze traditionele wijze worden nog steeds rieten daken gemaakt, met en zonder isolatie.

Bij het ombouwen van traditioneel rieten dak(open constructie) naar energiezuinig schroefdak(gesloten constructie) kunnen wij het complete traject verzorgen (inclusief timmer- en isolatiewerk).

open-constructie
constructie

Gesloten constructie

Bij de gesloten of schroefdakconstructie, wordt het riet op een dichte ondergrond geschroefd. Er wordt geschroefd op multiplex, underlayment of op een schroefbare isolatieplaat. De schroefdakconstructie is een enorme stap vooruit. Deze vinding heeft ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van rieten daken enorm is toegenomen. Er is geen tocht en stof. De isolatiewaarde die wordt voorgeschreven in het bouwbesluit wordt met gemak gehaald. Het is dan ook begrijpelijk dat de schroefdakconstructie meer en meer wordt toegepast.

Bij het ombouwen van traditioneel rieten dak(open constructie) naar energiezuinig schroefdak(gesloten constructie) kunnen wij het complete traject verzorgen (inclusief timmer- en isolatiewerk).